Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Grillikauden Avaus: Pekoniin käärittyä valkohomejuustoa ja savulohta

 
Grillikausi on nyt avattu! Toiset on varmasti korkannut kesän ensi grillaukset jo aiemmin. Itsekin olisin jos olisi vain ollut aikaa. Viime päivinä on ollut aika todella tiukassa, sillä viimeisen 6 päivän saldo oli tylysti 6 iltavuoroa ja koulua välissä, lisäksi vielä eilen paukutin 12 tunnin vuoron. Aikaa poitsulle ei ole ollut siis liikaa. Siksi naapurin kanssa sovittiin, että sunnuntai on sitten "poikien päivä"  joten naapuri ja poika, minä ja oma poika päätettiin suunnata meren rantaan nauttimaan auringosta ja grillaamisesta.
 
 
Sää merenrannassa oli aivan huippu ja hupparilla pärjäsi hianosti, muksutkin tykkäs olla ulkona ja leikkiä rantahiekalla. Rantahiekka oli tosin turhan hienoa hiekkakakkuihin, mutta kuuleman mukaan niistä jokainen onnistu täydellisesti. Jos oli hiekkakakut hyvin onnistuneita, niin sitä oli myös isien kokkauksetkin. Minun oli jo pitkää tehnyt mieli tehdä tätä ja nyt sain sen aikaan, eli pekoniin käärittyä,grillattua valkohomejuustoa! Pam! Täydellsitä herkkua jota olen myös ehdottanut työpaikkani uudelle listalle. Toivottavasti menee läpi, sillä tämä oli törkeän hyvää.
 
 
Lisäksi himasta löytyi savustuspussi ja lohtakin oli mukava pala, joten grillieväät alkoi olla hoidettu. Eihän tuo savustuspussi nyt pönttöä korvaa, mutta ajaa asiansa. Eikä sen niin väliä nyt ollu,tärkeintä oli ansaittu vapaapäivä ja ulkoilu poitsun kanssa. Savustukseen liittyen, innolla odotan tulevaa sähkösavustintani joka muuttaa minun keittiöön vakituisesti. Hianoa!
 
 
Päivän parasta antia äänin 100-0 olis siis pekoniin kääritty, grillattu valkohomejuusto. Ohje on helppo kääri kokonaisen valkohomejuuston päälle paketti pekonia sekä timjamia ja grillaa/ paista pannulla väri ja anna olla uunissa n.10min (170astetta) Grillissä annoin sen olla leivinpaperi-folio käärössä n.20min hiilloksen vieressä. Sitten vain lusikoimaan patongin päälle. Mahtavaa purtavaa esim. viinin tai olusen kanssa.
 

 Lapsille sitä niiden suosikkia, eli nakkeja, mehua ja kaakaota. Mitä muuta me enään oltais kaivattukaan? No ehkä vielä yks vapaapäivä, mutta huomenna taas rumba alkakoon!
 
 

 

 

 

 

 

14 kommenttia:

  1. Ah, kaikki grilliherkut joissa on juustoa on omia suosikkeja :) me avataan grillikausi huomenna,vihdoin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kyllä aura,halloumi,valkohome yms. Ja grilli,mitä muuta me kaivataan :)

      Poista
  2. Sinä jo kerkesit grillaamaankin, ja mitkä herkut!:) Meillä piti vähän jo testata, mutta lauantaina grillikatosta siivotessani totesin, että on aika päästää vanha kaasugrilli eläkkeelle. Olihan se jo yli kymmenen vuotta ahkerasti palvellut. Eilen sitten pikapikaa ajeltiin kaupunkiin katselemaan grillivalikoimia, jotta vappuna voitaisiin grillikausi vihdoin aloittaa. Grilli löydettiinkin, ja siellä se nyt katoksessa odottelee, että vielä asennetaan pöytätasolle kiinni. Tänään pitää vain vääntää grilliä varten kiinnitysraudat, että grillin alta saa vedettyä rasvapellin pois puhdistusta varten. Täytyy vielä tilata siihen lämmönjakopelti kolmanteenkin polttimeen sekä toinen valurautaritilä, kun ei aina ole parilalle tarvetta. Saa sitten lisää ritilätilaa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. teillähän on kunnon pelit ja vempeleet,kaikki mitä kokki tarvii :D

      Ja toi juusto oli kyllä taivaallista.

      Nyt sielläkin grilli tulille ja lisää herkkupostauksia kehiin. Hyvää vappua sinne :)

      Poista
  3. Sä olet kyllä kiireinen mutta kiva että ehdit grillatakin välillä;D
    Savulohi,nami!

    VastaaPoista
  4. Pakko kokeilla tänä kesänä tuota valkohomejuustoa, kuulostaa aivan mahtavan herkulliselta!

    VastaaPoista
  5. Mä en kestääää! Miksei meillä oo grilliä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei meilläkää oo :) rakennettiin ite merenrantaan

      Poista
  6. Tämä oli ihan luvaton postaus ;) meillä vielä on niin lunta ja jäätä, ettei ihan grillaus iske ja nyt tuli hirveä grilliruuan himo, eikä siihen auta yhtään tuo kioskimuona. Ihanat herkut, nyt vaan toivotaan, että ilmat lämpenee ja loput lumet sulaa ja sitten grillin kimppuun. Oikein mukavaa vappua sinulle.

    VastaaPoista
  7. Kiitos:D

    Kyllä se kesä on kohta meillä kaikilla ja sitten mässätään auringossa grilliherkkuja :)

    Oikein kivat vaput sinnekin!

    VastaaPoista
  8. Mahtavannäköistä dinkkiä!!aivan kun olisin maistellut tota herkkua joskus....ainiii
    meikähän oli tosiaan mukana syömässä tota ihan livenä ja HUHHUH!!! Valehtelematta parasta
    grillisettiä mitä ikinä oon louhinu.Jännityksellä odotan kesän muita settejä ja kun
    se on vasta ihan aluillaan...njoo hyvä robert rosenbögel :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah Dimban,diibbii dinkkii :)pian uudestaan uusilla mätöillä. Eiköhän me jotain dinkkii keksitä. Rosenbögel kuittaa.

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit