Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

torstai 4. huhtikuuta 2013

Minttu-Chorizo PapuCousCous

 
 
 
Nyt on herkkua millä mällätä, kun annoksessa on minttua,sitruunamelissaa, chorizoa ja papua, niin mitä siitä enään puuttuu? Idean ja innoituksen takaa löytyy ranskalaista keittiötä julkisesti vihaava Gordon Ramsay, tietysti. Tämä ei nyt ihan täysin mennyt sen ohjeen mukaan, vaan jotain omaakin on laitettu. Vai uskotteko, että Gordon käyttää Gamle Fabrikin minttuhyytelöä? Ei, eikä pavutkaan ole härkäpapuja, vaan isoja valkoisia papuja, tölkki versioita. Eikä Gordonin ohjeessa olut chiliä,melissaa eikä kesäkurpitsaa. Eli Gordonilta lainailtiin siis vain pikkasen. Oli miten oli, niin safkassa maut suorastaan hivelivät röökillä tuhottuja makuhermojani.
 
Olen muutes kovasti myös asennoitumassa moisen moskan lopettamisen suhteen, siis röökin ja aion siinä vielä onnistuakin. Aikasemmin ei ole ollut tällaista itseinhoa jokaisen poltetun röökin jälkeen mikä nyt on viimepäivinä ollut! Pakko se on ainakin yrittää!!
 
Yksi asia on myös hienoa huomata, kevät! Se näkyy ruoassa alkaa olla jo tahtomattaan väriä ja synkät, tuhdit pataruoat alkavat siirtyä pois ajatusmaailmasta. Niitäkin tuli jokunen talven aikana tehtyä, enemmän jäi tekemättä.  Nyt siis kaipaa raikkautta ja väriä, tosin lihaa lautaselta on löydyttävä entiseen malliin. Pottumuusit ja peruanvuoat jää myös tauolle ja tilalle haalii mieluummin cous cousia ja kvinoaa, ohraa ja salaattia, näin muutaman mainitakseni. Huippu homma, kohta saa meinaan kaivaa esiin sen grilllin ja halsterin. Hiillostettua lohta ja ahventa, grillattua possua, nautaa... hmmm... sitä jo kovin odotellessa, kannattaa kokeilla tätä mintulla ja sitruunamelissalla maustettua chorizoa papucouscousia! Hyvää, raikasta ja vieläpä sopivan tuhtia, eli kevyttä, minun mielestä ainakin.
 
Minttu- Chorizo PapuCousCous
 
4kpl Chorizomakkaraa
puolikas kesäkurpitsa pieneksi kuutioituna
1 sipuli silppuna
1-2 tomaattia pieninä kuutioina
1 chili pilkottuna, siemenet poistettuna
1 raastettu yksikyntinen valkosipuli
1tölkki isoja valkoisia papuja (n.200g)
1dl cous cousia
3dl vettä
2 tl savupaprikajauhetta
1tl jeeraa
1rkl Minttuhyytelöä/tuoretta minttua silputtuna
puolikas puntti sitruunamelissaa silppuna
suolaa & Pippuria
 
Kiehauta vesi, sammuta liesi ja lisää sekaan cous cous, anna olla kannen alla n.10min.
 
Valuta ja huuhtele pavut siivilässä.
 
Paloittele chorizot muutamaan osaan ja paista voissa, lisää voin sekaan myös jeera sekä paprikajuhe. Paista n.5-7min. Laske lämpöä ja lisää sekaan sipuli,chili, tomaatti sekä kesäkurpitsa, freesaa hetki. Lisää minttuhyytelö,pavut sekä raastettu valkosipuli. freesaa vielä muutama minuutti, lisää sekaan cous cous, mausta. Lisää päälle silputtua sitruunamelissaa ja nauti!
 
Huomenna sitten selviää Huhtikuun ruokahaasteen raaka-aine, toivottavasti moni lähtee mukaan myös tällä kertaa. Uskoisin että tuleva raaka-aine maistuu jokaiselle ;)
 
 


9 kommenttia:

  1. Nam! Chorizo sopii kyllä niin moneen ja tällaisena puolisaksalaisena olen suuri makkararuokien fani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ps. innolla odottelen huhtikuun haastetta!

      Poista
    2. kaikissa meissä asuu pieni puolisaksalainen makkaranpurija :)ja kovin odotan mitä haasteeseen keksit!

      Poista
  2. No just! tuossahan on kyllä melkolailla kaikki mikä syömisestä tekee kivaa :-) ihanasti yhdistää nuo mun kaksi suurta rakkautta: välimeren molemmat puolet. Yummmeee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se mitä tässä ei ole,sitä ei tarvita :) tosin jokunen äyriäinen vois vielä kelvata!

      Poista
  3. Tuo oli varmaan hyvää - ja tsemppiä myös lopettamiseen ! Täältä ainakin tulee kannustusta ihan täysillä hyvään päätökseen. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli todella hyvää :) Rööki pois & lisää herkkuja!

      Poista
  4. Aika herkku yhdistelmä! Tsemppiä lopettamiseen, se kyllä kannattaa!

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit