Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 4. joulukuuta 2012

Viikunaleipää joulun odotukseen

Kyllä vain, näköjään osan myös "leipoa", varsinkin kun on kyse leivästä jossa leivonnalla ei juurikaan ole merkitystä, tai suurta roolia. Kaikki sekoitellaan keskenään. Laitetaan uuniin ja toivotaan parasta, siinä sivussa voidellaan leipää muutaman kerran 70-80min aikana.

Jos minä onnistuin tässä, niin tässä onnistuu kuka tahansa. Meidän perheen jouluun on viime vuosina tullut jokin uusi perinne suolasienistä tehdyn sienisalaatin,savusiian ja gravilohen rinnalle, saaristolaisleipä! Tämähän ny tavallaan on hieman samanlainen, mutta ei sinne päinkään. Tähän ei käytetä maltaita, eikä ruisjauhoa, mutta vuokaan se tehdään :) ja piimää sekä siirappiakin tulee...

Ohje on niinku seuraavanlainen:

5dl piimää
1 dl tummaa siirappia
1 dl puolukkahilloa
2 tl soodaa
5 dl vehnäjauhoa
5 kuivattua viikunaa
1 tl suolaa
1 tl kuminaa
1 tl anista
1 tl fenkolia
½ dl rusinoita
½ dl hasselpähkinöitä
voita tai margariinia
korppujauhoja

Sekoita puolukhaillo  ja siirappi piimän sekaan. Sekoita kaikki kuivat aineet. Nakkaa piimäseokseen sooda ja sekoita lopuksi kaikki ainekset keskenään. Voitele ja jauhota 1,5 litran vuoka. Paista 175 asteessa 70–80 min.


....voitele välissä vesi-siirappiseoksella muutaamaan otteeseen....


... ja nauti lopuksi graavilohen kanssa.... Kannattaa odottaa yön yli ennenkuin korkkaa leivän...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


2 kommenttia:

  1. Ihan voisit tarkistaa ohjeestasi tuon jauhomäärän! Tinttainen pökäle ohjeellasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan samalla ohjeella on tehty ja lopputulos oli ainakin hyvä. Kiinteä limppu. Toki voit laittaa vähemmän jos koostumus ole mieluinen.

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit