Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 29. tammikuuta 2013

Ilotytön pastaa....

Pasta Alla Puttanesca...



Ilotytön pastaa, eli oikealta nimeltään Pasta Alla Puttanesca... Tekisi mieli sanoa, että tuli tehtyä AITO, mutta vaan ei ole. Näen, että aidosta pastaruoasta puhuttaessa myös pasta sekä tomaattikastike tehtäisiin itse. (jälkimmäsitä tulee tehtyä useinkin)Siihen sotkuun en kuitenkaan viitsi ryhtyä. Ei sillä että se olisi vaikeaa, mutta sotkuista se on ja kaiken lisäksi markettien hyllyt notkuvat hyviä pastoja. Mikään pasta puritanisti en ole, vaan pastaa teen yleensä silloin ku ideat on vähissä, on kiire, tai kun ei muuten vaan huvita näperellä. Pasta ruoat on nopeita ja niin pirullisen hyviä. Lisäksi kyseiseen ruokaan tulisi tonnikalaa, mutta itse tyydyin purkki kamaan. Sitten kun ostan "tuoretta" tonnikalaa tiskiltä yli 40euron kilohinnalla, niin en todellaakaan laita sitä pastaan, vaan nautin sitä graavattuna täysin rinnoin (koska tämän blogin kirjoittamisen aikana on fläsää tullut sen verran, että tunnen jo omistavani rinnat)

Puttanesca

2:lle

Pastaa

1 purkki tonnikalaa/200g tuoretta tonnikalaa
Mustia Oliiveja
1 kokonainen yksikyntinen valkosipuli
1 pieni sipuli
2rkl kapriksia
Tomaattikastiketta
oliiviöljyä
2-3 anjovis siivua




Keitä pasta kunnolla suolatussa vedessä. Freesaa sipulit öljyssä. Lisää tonnikala. Paista vain hetki ja lisää kastike, oliivit ja kaprikset sekä anjovis. Anna hautua n.10min kannen alla miedolla lämmöllä. Koristele rucolalla ja timjamilla. 

Nauti pasta ciabattan kera.

4 kommenttia:

  1. Olen tästä pastasta kuullut, mutta ei ole tullut koskaan kokeiltua. Ainekset näkyy olevan ihan mieleisiä, joten pitää tämäkin lisätä kokeiltavien listalle.:) Tuore tonnikala on kyllä sen verran kallista, että ei sitä ihan mihin tahansa malta käyttää. Mutta hyvin tällaiseen purkkitavarakin käy.

    Ruokablogin pitäminen on pikkaisen lihottavaakin hommaa. Kaikenlaisia kivoja reseptejä tekee mieli blogiin laittaa, mutta enemmän tarvittaisiin syöjiä. Lähes kaiken, kun joutuu tuhoamaan itse, niin alkaahan se pikkuhiljaa lanteilla näkyä.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä sama homma,melkeinpä yksin saa kaikki syödä. Paitsi jälkkärit kelpaa kyllä koko pesueelle :)

      Poista
  2. Meinaatko, että alkuperäiseen tulee tonnikalaa? Mä en ole koskaan kuullut kuin anjoviksia ja kapriksia versiosta. En siis kyseenalaista. Näin on jos näin on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho,oot oikeassa. Piti alunperinkin maibita asia jo jutun alussa. Siis alkuperäiseen ei tule tonnikalaa. Vaan tonnikala on uudempi versio 90-luvulta. Kiitos,en oo tajunnu tohon laittaa vaikka se olikin tarkoitus.

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit