Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

torstai 22. marraskuuta 2012

Graavattua Härkää

Jokainen joka edes hitusen elää syödäkseen eikä syö vain elääkseen varmastikin diggailee tätä, tai en voi puhua kun omasta puolestani.

Graavattua, jääpaistia, leikkele.. miksi ikinä sitä sanotaankaan. Minulle se on graavattua! Huojuin salireenin jäljiltä Supermarkettiin lihamiehen juttusille, koska kauan odottamani karitsan munuais tilaus saapuu huomenna. Höpötellessä tsekkailin lihatiskiä, ja silmään pilkotti naudan sisäpaistia hyvällä hinnalla, kaupat tuli.

Valinta oli aika selvä. Läski pannulle, värit pintaan pikaisesti ja pois. Yrttikuorrute ja reilu suola niskaan ja ei muuta kun pakkaseen odotteleen.

Lisukkeeksi tälle komistukselle väsäsin Kanttarellimuhennosta, punajuuria ja tyrnihyytelö (jota saa Lidlistä..)

tämä koko lihakimpale tod.näköisesti matkaa ääntä kohti vielä tämän vuorokauden aikana. Se sopii salaattiin ja on täydellistä leivän päällä esim.piparjuurimajoneesin kanssa. Sopii myös loistavasti alkuruoaksi hienompiinkin kemuihin.Graavihärkä

500g Naudan sisäpaistia
Yrttejä (kuivattuja) Esim. meiran yrttikuorrute (tarkoitettu perunoille, mutta ajaa asiansa myös tässä)
suolaa
pippuria
hunajaa

Paista nopeasti paistiin kaunis väri voissa. Kieputtele paistia yrteissä ja pippurissa hetken aikaa ja laita muutamaksi tunniksi pakkaseen. Leikkaa jäisestä/kohmeisesta paistista millin ohuita viipaleita. sivele viipaleet hunajalla ja ripotele päälle hieman suolaa.

Tarjoa esim. Sienten ja jonkun hillokeen kanssa. itse tosiaan käytin tyrnihyytelöä, myös vadelma ja karpalo sopii hyvin.

Aikaisemmin päivittelin Pipar Pannacotta. Jos kiinnostaa niin ohje täältä

2 kommenttia:

Aina on kiva jos kommentoit