Tällä kertaa käytössä oli pakkasesta kaivettu sisäfilee, joka ei kyllä ole possun parhainta osaa. Itse kyllä diggailen enemmän ulkofileestä, paahtokyljestä sekä uunilihasta.
Sisäfilee on mauton ja kuiva, joten mausteita on käytettävä hyvin ja paljon. Nyt sitten possupoloinen sai kokea kunnon maustekylvyn, jossa se uiskenteli vajaan vuorokauden. Mausteseos syntyi kaapista pengotuista mausteista, kuitenki vielä hyvän maun rajoissa, eli mitään överiä hommaa ei syntynyt.
Marinadista syntyi vielä loistava kastike, joten kaikki meni hyvin. Soosi sopii varmasti mille lihalle tahansa
600g Possua
Marinadi possulle:
1/2l vettä
1tl balsamicoa
Loraus viskiä
1/2dl siirappia/Fariinisokeria
1tl Fenkolin siemeniä
1 tl Aniksen siemeniä
1 tl kokonaisia neilikoita
3 -5 tähtianista
1 kanelitanko
1tl Rosepippuria
1tl Mustapippuria
1 kokonainen valkosipuli
1 iso sipuli
Tuoretta chiliä
1tl Inkivääriä
1tl Kuminaa
Kaikki kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä rauhassa ja kaada lihan päälle. Anna marinoitua yön yli kylmässä. Siivilöi Marinadia kastiketta varten
Kastike:
2-3rkl voita
1rkl vehnäjauhoa
Marinadia
Ruskista voi jauhot. Lisää Marinadi ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi vielä 1rkl voita.
Siivilöi marinadi
Paista possu pannulla, ja laita uuniin ja anna olla kunnes kypsää
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Aina on kiva jos kommentoit