Alkuperäinen resepti on jostakin keittiömestareille jaetusta opuksesta. Tämä on hieman muokattu versio.
Marmori munat
2:lle
4 munaa
2 pussia Earl Grey teetä
1dl soijaa
2 tähtianista
neilikkaa
Keitä munia täydellä teholla 1min, sammuta liesi ja anna munien silti olla 10min kuumassa kattilassa liedellä. Tulee taatusti kypsää. Riko varovasti munien kuori naputtamalla siihen lusikalla säröjä.
Jätä munat maustumaan liemeen vuorokaudeksi.
Kastike:
1dl soijaa
1tl kalakastiketta
1dl miriniä
1tl sokeria
Laita varovasti kuoritut munat kastikkeeseen muutamaksi tunniksi ottamaan väriä. Tarjoa kastikkeen kera.
Paahdetut kesäkurpitsat
1 kesäkurpitsa
0,5 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattuja yrttejä
loraus öljyä
1 poltettu sitruuna
Kieputtele pitkittäin leikatut kurpitsat öljyssä ja mausteissa, anna maustua tunnin verran. Laita uuniin 225 astetta ja onna olla n.10min. Paahda sitruuna pannulla, ja pursita mehu kurpitsojen päälle ja tarjoa aurajuuston kanssa.
tarjoa pääruoaksi villisikaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Aina on kiva jos kommentoit