Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 20. marraskuuta 2012

Jokirapukeittoa Pernodilla viimeisteltynä

Ravut on hyviä, kaikki tykkää ravuista, eikö? Jokirapu keitto on ehdottomasti yksi parhaimmista keitoista ja ruoista ylipäätään jota olen syönyt.

Siinä on paljon makua yhdeksi pieneksi keitoksi. Keitto on nopea, ja se on helppo valmistaa vaikka hädän tullen. Mielestäni kyseinen soppa sopii myös erinomaisesti jouluun ja varsinkin nyt pikkujoulu aikaan. Trendeistä ny niin tiedä, mutta uskoisin että tämä on sitäkin. Kaunis väri ja loistava maku, mitä muuta tarvitaan?

Rapukausi oli ja meni, mitä sitten! Rapuja voi syödä vuoden ympäri, kellon ympäri. Vielä ku soppa viimeistellään ravuleivällä ja Pernodilla niin, nam! Vai onko jotain parempaa leipää kuin rapuleipä tillillä ja sitruunalla? (...tosin tällä kertaa Limellä..)

Jokirapukeitto ja Jokirapuleipänen
4:lle

Leipä

4 siivua Maalahden limppua tai muuta tummaa leipää
150 Jokirapuja pieniksi pilkottuna
1 keitetty muna
punasipuli silppua
Majoneesia (itse käytin paprika)
sitruuna tai lime
tilliä
suolaa

Tee leivästä haluamasi muotoisa. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään "Mössöksi" ja lado leipien päälle. Purista päälle sitruunaa ja koristele tillillä

Keitto

3dl Kermaa
3dl Maitoa
1/2 Hummerifondia
1/2dlValkoviiniä
1/2 dl tomaattipyrettä
1rkl sokeria
1tl Konjakkia
Pernodia maun mukaan
maizenaa
Smetanaa

Laita kerma,maito ja fondi kattilaan ja kiehauta. Lisää viini ja pyre ja kiehauta uudelleen. Lisää sokeri, pernod, konjakki ja suurusta maizenalla haluamasi paksuiseksi.

Koristele smetanalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit