Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!
maanantai 5. marraskuuta 2012
Maailman paras kasvisruoka! Kasvis-couscous (herkkua kasviksista vol2)
Herkkua kasviksista vol2
Olen aina hieman epäillyt kasvisruokia ja pitänyt niitä höttösenä sekä kasviksia vain lihan lisukkeena, tai leivän päällisenä, keittojen liemi aineina.
Tänään kuitenki tuli tehtyä sellainen setti, että oksat pois. Kasvisruoka jossa on makua yllin kyllin,se on kauniin näköstä. Loistava ruoka, johon jokainen uhrattu sekunti on myös sen arvoinen.
Käsitys siitä että kasvisruoka ei voi olla täydellistä, ei kyllä enää mun mielestä ole totta. Se voi olla muutakin ku kuivaa mautonta rehua, ja tää on kaikkea sitä, viimesen päälle. Makuja on nauriista tähtianikseen ja kesäkurpitsasta kanelitankoon, loistavaa. Mausteita tähän uppoo jonkun verran, mutta lopputulokseen ei vaan voi pettyä vaikka olisi 150% lihansyöjä, ja tämähän loistava lisuke myös lihalle. Jos haluat maailman parasta kasvisruokaa, niin ei muuta kun kokkaileen kunnon herkkua.
Kasvis Cous Cous:
6:lle
Kasvishöystö:
0,5 dl oliiviöljyä
2 keskikokoista keltasipulia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl karkeaa merisuolaa
Freesaa näitä noin 3 min.
1 varsisellerin varsi
2 porkkanaa
1 lanttu
Lisää kuoritut ja paloitellut kasvikset ja jatka freesaamista viiden minuutin ajan.
1 kanelitanko
2 tähtianista
2 neilikkaa
1 tl kuminaa (Carum carvi)
Lisää mausteet ja jatka freesaausta vielä sen verran, että mausteet antavat oman arominsa, eli noin 5 minuuttia.
2 kokonaista kardemummaa
(kuorittuina ja murskattuina)
1 tl fenkolinsiemeniä
1 rkl sinapinsiemeniä
1 nauris
2 mustajuurta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl rouhittuja korianterinsiemeniä
1 murskattu chili
1 tl makeaa paprikajauhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kurkumaa
hyppysellinen muskottipähkinää
Lisää ja jatka freesaamista noin viisi minuuttia.
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk tomaattimurskaa
Lisää ja muhenna 5 minuuttia.
1,5 l mietoa kasvislientä
2 kesäkurpitsaa
1 pkt kikherneitä
oksatimjamia
1 pieni romanesco
Lisää kiehuva liemi, kunnes kaikki kiehuu. Lisää paloitellut kesäkurpitsat, joista on siemenet poistettu, timjami, romanesco ja kikherneet. Anna kiehua hellävaraisesti, kunnes kaikki ovat "al dente". Tarkista maku ja suola.
Punasipuliaprikoosihilloke:
0,5 dl oliiviöljyä
ripaus karkeaa merisuolaa
6 keskikokoista punasipulia
iso kanelitanko
4 kpl kuivattuja aprikooseja
0,5 dl balsamiviinietikkaa
Kuullota viipaloitu sipuli ja keitä oliiviöljyssä n. 10-15 min.heitä sekaan kuutioitu aprikoosi ja keitä pienellä lämmöllä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää balsamico ja keitä, kunnes keitos on hilloontunut.
Couscous:
400 g couc cous -ryynejä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl merisuolaa
0,5 tl kanelijauhetta
3 dl siivilöityä höystölientä
30 g voita
Sekoita ainekset höystölientä lukuun ottamatta huolellisesti keskenään. Lisää kiehuva liemi ja anna turvota noin 5 minuuttia lämpimässä paikassa. Käsittele ryynit niin, ettei joukossa ole mykyjä ja lisää kiehuvaa vettä tarpeen mukaan.
Vettä saatat joutua lisäämään useaan kertaan.
Calvadosliemi:
1dl Calvadosta
1rkl fariinisokeria
2,5 dl höystölientä
Sekoita ja pidä kuumana.
Tarjoile cous cous lämpimänä kasvihöystön, hillokkeen ja calvadoksen kanssa. viimestele lorauksella neitsytoliiviöljyä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Aina on kiva jos kommentoit