Pääruoaksi tänään tuli väännettyä sorsanrintaa, joka on kyllä herkkua, mikäli riistasta diggaa. Sorsassa kyllä riistan maku on ainakin esillä. Kaikki ei riistan mausta välitä, mutta tänne naamaan uppoo kaikki.
Viimeksi kun kokkailin sorsaa tein sorsalle calvadoksella liekitetyn omena-kaneli kastikkeen, mutta tällä kertaa valmistin vadelmista,punaviinistä ja balsamicosta siirappimaisen kastikkeen jolla valelin lihat ennen lautaselle päätymistä ja kastikkeen virkaa hoiti vadelma-karpalomajoneesi. Vadelma kyllä sopii sorsalle erityisen hyvin. Jälkkäriksi tein vielä herkullisen raparperi jälkkärin, siitä myöhemmin.
Maha on täynnä sorsaa, olen laiska kirjoittamaan ja sorsa rockaa joten ei muuta kun reseptit kehiin.
Sorsanrintaa, porkkanapyree,vadelmaglaze,vadelmamajo, paisettu appelsiini, balsamicopunajuuret ja lohkot
Sorsa:
2x sorsanrinta
suolaa
pippuria
paista sorsat voissa ja timjamissa n.1min per puoli. laita uuniin 150 asteeseen 5-8min. anna vetäytyä hetki foliossa. Leikaa paloiksi ja valele glazella
Vadelmaglaze:
2dl vettä
1dl punaviiniä
1 rkl balsamicoa
1dl vadelmia
1rkl sokeria
1rkl kanafondia
Kiehauta kaikki ainekset kattilassa. Soseuta ja siivilöí.keitä kunnes 1/3 jäljellä
Porkkanapyree:
4porkkanaa kuorittuna ja pieninä paloina
2dl kermaa
50g voita
keitä porkkanat aivan pehmeiksi.siivilöi ja soseuta ja lisää voi ja tarvittaessa siivilöityä kermaa.
Vadelmamajo
Yhdista 2/3 dl majoneesia ja 1 rkl glazea
Paisettu appelsiini:
1 appelsiini
aurajuustoa
leikkaa appelsiinin lihat lohkoiksi ja heitä kuoret pois. Paista pannulla sorsan paistoliemessä.
tarjoa aurajuuston kanssa.
Balsamicopunajuuret:
1punajuuri kuorittuna ja lohkoina
1/2rkl balsamicoa
1/2 rkl sokeria
rosmariinia
1 tl hunajaa
yhdistä kaikki aineet ja anna olla uunissa 150 asteessa 30min
Lohkot:
2 isoa pottua lohkoina
2 rkl öljyä
valkosipulia raasteena
suolaa
timjamia
Yhhdistä kaikki aineet ja olla uunissa ensin 250 asteessa 12min ja sitten 150 asteessa 25min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Aina on kiva jos kommentoit