Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Haudutettu lohi,Nantua-kastike ja Hunajaiset nauriit

Tällästä tänään. Pakkasesta löytyi lohipala, nauriita lojui jääkaapissa ja pitkä aika on menny kun viimeks on kokkaillu Nantua-kastiketta joka on Pernod soosin kanssa parhaimipia sooseja kalalle. Nantuassa on paljon makua ja se sopii kalalle kuin kalalle. Kaupasta tarttui vielä pangasiusta, joten huomennaki syödään kalaa, ja ehkäpä jotain herkullista Pernodista.

Nantua,eli rapukastike, tai ehkä tänäpäivänä myös hummerikastike on todella hyvää, ja se sopii myös mainiosti härän sisäfileen kanssa. Kannattaa kokeilla.

Lohen haudutin siiderissä jota laitoin valkoviinin sijasta Court Bouillion liemeen. Näin lohesta saa mielestäni parhaimman makuista.

4 lohipalaa n.180g/kpl

Court Bouillion
4:lle
7dl vettä
3dl valkoviiniä/siideriä
1/2 palsternakka
2 porkkanaa
pala selleriä
3 laakerinlehteä
tl kokonaisia mustapippureita
muutama timjaminoksa
muutama persiljanoksa
1 sipuli

kaikki kattilaan ja anna kiehua 15min. Siivilöi. Lämmitä liemi 80asteiseksi ja lisää lohet ja anna hautua 8min, tai siihen asti ku sisälämpö on 44astetta

Nantua -Kastike

75g Voita
1/2dl vehnäjauhoo
1/2dl hummerifondia
2rkl tomaattipyreetä
1tl sokeria
2dl kermaa
2dl maitoa
valkopippuria
1rkl konjakkia

Kypsenä jauho ja voi, älä anna ruskistua. Lisää kerma,maito,fondi,sokeri sekä pyree Anna kiehahtaa. mausta. Lisää viimeisenä konjakki.

Huanajaiset nauriit

800g nauriita paloina
hunajaa
tilliä

Ryöppää kuutioiksi leikatut nauriit Court Bouillion liemessä. Siivilöi ja mausta nauriit reilusti hunajalla, suolalla ja tillillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit