Tänään olikin tälläinen extra äijäpäivä, että sai olla yksin kotona, laittaa musat täysille, ja sorruin vieläpä siivoamaan, se siitä äijäilystä. Kuitenki sain idean kyhäillä itelleni vanhan kunnon pannupihvin ja kermaista sipulikastiketta joka on kaikessa helppoudessaan yksi parhaista kastikkeista ja se sopii oikeastaan minkä safkan kanssa tahansa. Pannupihvi on pirun tuhti ruoka, ja se sopii juhlaan tai arkeen. Se on helppo tehdä ja varmasti putoo kaikille. Vielä kun olisi ollut hirven tai poron jauhelihaa niin aina parempi, mutta eipä naudassakaan mitään vikaa ole, päinvastoin. Naama on nyt täynnä, heavy soi ja kaikki on ok.
Nauttikaa piffistä, tässä ohjetta
Pannupihvi 2:lle
400g jauhelihaa
2/3 purkkia creme Fraichea
Mausteseos:
n.1dl paahdettua sipulia murskattuna
n.1rkl grillimaustetta
1tl suolaa
1,5tl valkosipulijauhetta
sekoita kaikki ja pyöritä 2 piffiä. Paista voissa. Jos käytät naudanjauhelihaa, niin parasta tulee kun ei paista aivan kypsäksi
Kermainen sipulikastike
1 iso sipuli suikaleina
1/2 dl kozel tummaa olutta
1dl kuohukermaa
1rkl kanttarellifondia
muutama kantarelli
kuullota sipuli voissa ja lisää olut. Kiehauta neste pois ja lisää kerma sekä fondi+sienet. Anna muhia pienellä lämmöllä kunnes kastike on paksua
Ei muutaku piffit pannulle ja musa täysille!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Aina on kiva jos kommentoit