Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

maanantai 19. marraskuuta 2012

Uutta & Vanhaa?-Kana Mole!

Tälläinen ihmeellinen ruoka tuli mieleen, kun se pomppasi esiin jostain vanhasta resepti arkistosta,joka oli heikolla käsialalla töherretty.

Anyway, pakkohan sitä oli kokeilla. Muistan että koulussa joskus olen samantapaista ruokaa tehnyt. En muista varmaksi oliko silloin kyseessä kana vai mikä lie, mutta suklaakastike ainakin oli :D

Suklaan käyttäminen pääruoassa ei ole mikään maailman uusin juttu, mutta todella harvinainen se on vieläkin. Suomalainen makuaisti tuskin on siihen tottunut, niinkuin ei muskottipähkinäänkään, toisin kuin jenkkilässä. Hieman erikoinen yhdistelmähän kyseessä on, mutta jos suklaa, appelsiini ja kana on sinusta jees, niin ei muuta kun padat tulille.

Suklaalla viimeistelty kanapata

1kg kanankoipi paloja
vehnäjauhoa
1 l kanalientä
1tl kuminaa
1 appelsiini
1 chili
1 sipuli
1 valkosipuli
1/2dl Calvadosta
1/2dl manteleita
1/2dl rusinoita
150g kuivattuja aprikooseja tai luumuja
70g suklaata (70%)
Korianteria

Pyörittele koivet jauhoissa. Freesaa sipulit,korianteri, chili ja kumina voissa. Lisää kanat ja ruskista.

Kaada päälle kanaliemi,Calvados ja appelsiinimehu. Anna hautua 30-40min.

Lisää sekaan raastetut ja ryöpätyt appelsiinin kuoret. (kannattaa ryöpätä kuoret, tai ainaki pestä todella hyvin) lisää myös aprikoosit, mantelit ja rusinat. Anna muhia vielä 10min.

Lisää joukkoon raastettu suklaa ja anna sulaa sekaan. Jos haluat suurustaa soosia, tee se ennen suklaan lisäämistä.

Leikkaa päälle vielä tuoretta chiliä ja korianteria.

Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit