Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Sateisen Sunnuntain lohtua: Tortillat & kotitekoinen salsa

Vähin sanoin kohti joulun avajaisia katsomaan kun joulukuuseen tärähtää valot ja poitsu näkee joulupukin. Ulkona tosin sataa vettä ja on pimeetä. Tortillat ja kotitekoinen salsa toi onneksi hieman kaivattua piristystä sunnuntaihin. Todellista lohturuokaa.
Salsa on helppo ja nopea tehdä itse, ja se on paljon parempaa kuin mikään kaupan valmis höttö. Sitä kannattaa tehdä heti kunnon satsi kerralla.

Tortillat

2:lle

4 Täysjyvä tortillaa
400g possun ulkofileetä
1 sipuli
Mausteseos:
1tl savupaprikajauhetta
1tl kuminaa
1tl inkivääriä
1tl Kurkumaa
1tl currya
1tl grillimaustetta
1tl fenkolin siemeniä
1tl valkosipulijauhetta
1tl oreganoa
1-2 kuivattua chiliä
0,5tl valkopippuria
0,5tl cayannepippuria
0,5 tl kanelia
1tl korianterin siemeniä

voita ja öljyä paistoa varten

Laita pannulle voi+öljý, sipuli ja mausteet. Paista hetki polttamatta mausteita. Lisää ohueksi leikatut possun lihat pannulle. Paista kypsäksi. Täytä Tortillat lihalla ja salsalla. lado tortillat vuokaan ja vuoraa juustoraasteella. Anna olla 175 asteisessa uunissa kunnes juusto sulaa

Kotipolttoinen Salsa

1punainen paprika
1 vihreä paprika
1prk Chilitomaattimurskaa (esim.Pirkka)
2 tomaattia
1-2 punasipulia
1-2 tuoretta chiliä
1 lime kuorineen ja mehuineen
1 kokonainen valkosipuli raasteena
Loraus punaviinietikkaa
1rkl sokeria
4cl kossua
Korianteria

Pilko paprikat,chili ja tomaatit, sekä sipuli. Freesaa hetki kattilassa. Lisää Kossu tomaattimurska, sokeri ja etikka. Anna kiehua hiljalleen 15min.Purista sekaan limen mehu ja lisää  raastettu kuori.Raasta joukkoon valkosipuli. Anna muhia vielä pienellä lämmöllä 15min. Leikkaa sekaan tuoretta korianteria. Jos haluat että salsa säilyy todella pitkään, voit lisätä joukkoon Atamonin säilöntäainetta, mutta etikan ja sokerin avulla salsa kyllä säilyy kauan.


6 kommenttia:

  1. Tuota salsaa täytyy kokeilla joskus! Kuulostaa hyvältä!

    Kun sä tykkäät tehdä noita pitkään muhitettuja ruokia, niin osaisitkohan sä auttaa mua. Mun isällä oli aikoinaan tapana tehdä nautaa uunissa paistopussissa oikein pitkään muhittaen. Siis niin, että se liha aivan hajosi, kun siihen koski.

    Mä haluaisin tehdä sellaista kanssa, mutta en oikein tiedä mitä osaa naudasta kannattaisi käyttää. Vinkkejä? Yritin netistä etsiskellä tietoja, mutta en löytänyt mitään. Ja isältä ei oikein voi kysyä, kun hänen kokkailut loppui 20 vuotta sitten. Nyt yritän lapsuusmuistojen perusteella herätellä isän ohjeita henkiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Periaatteessa se onnistuis mistä osasta tahansa,mutta mä ite lähtisin tekeen sen naudan lavasta. Lapa on mun mielestä paras osa pitkässä muhituksessa.sisä-ja ulkopaistikin käy.Paistopussilla en oo tehny,ite käytän aina pataa. aika ja lämpötilä vaikuttaa. Ensimmäinen 20min 250astetta.seuraavat 3-6tuntia 90-125astees niin varmasti tulee mureaa "lankamaista" lihaa :)

      Poista
    2. niin ja se paistopussi on kyl varmasti toimiva tohon pitkään muhitukseen. ei muuta ku lihat uuniin ja pitkää odottamista :)

      Poista
  2. Kiitos! Täytyypä testata näillä ohjeilla :) Ainoa mitä tuosta muistan on se, että lihan kypsymistä odotettiin pitkään ja hartaasti. Tai sitten se vaan tuntui ikuisuudelta, pieni kun olin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onnistut kyl. Kannattaa joskus kokeilla esim.pasta bolognesea tollasella murealla lavalla. Revit lankamaisen lihan bolognesen sekaan,on niin herkullista. Mun lasagne ohjees on hyvä bolognese soosi. Varsinki jos paistopussis teet,niin joku soosi kannattaa tehdä ;)

      Poista
  3. Joo, mä jo kuolasinkin tuolle sun lasagnelle ja sen eri osasille :) Täytyy kokeilla tuota revitty nauta-bolognese-yhdistelmää. Olis taatusti hyvää :D

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit