Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

lauantai 3. marraskuuta 2012

Hyvää kasviksista vlo1. Kanttisborssi

En tykkää rehuista, rehut on jäniksille, tosimies ei sanojaan eikä salaattiä syö, kasvisket ei täytä yms. selityksiä on paljon olemassa, mutta kyllä ne kasviksetkin on hyviä.
Tosin ne jotka ovat vahingossa lautaselleen ottaneet vain jotain kuivunutta salaatinlehteä joka maistuu vain lehtivihreälle tai jollekin lannokkeelle, ovat jääneet ikuisesti siihen uskoon että kasvikset on anuksesta.

Fakta on myös se, että meillä täällä euroopan perällä, pohjolassa ei juurikaan ole tuoretta rehua. Luomutuotteista helpoiten on saatvailla tyyliin porkkanaa, sitruunaa, kesäurpitsaa, paprikaa. Kun taas kaiken maailman geenimanipuloitua shittiä on yllin kyllin, ja hinta ajaa ihmisiä ostamaan niitä. Luomu kun valitettavasti on hieman kalliimpaa, ehkä touhu joskus muuttuu.

Kasvisten suhteen en ole asiantuntija, joten en ala edes esittämään sellasta kuulostaakseni fiksummalta. Välillä välttelen kasviksia liikaakin. Kyllä niitä aina lautaselle laitan, mutta että iha pelkkä kasvisannos? Hmm... olen lihansyöjä. Eilen innostuin illalla tekeen kasvispöperöö koska erilaisia raaka-aineita oli kerääntynyt kaappiin ja ne oli syötävä, roskiinkaan ei viittis heittää.

Ja niistä kaikista koostuikin oikein maittava setti, jonka nimeks tuli Kanttisborssi. Punajuurten ja sienten yhdistelmä. Aterian olisi kruunannut vielä smetana, jota ei ollut, ja jota en todellakaan jaksanu lähteä hakemaan kymmenen aikaan illalla. Olin yllättynyt kuinka maukas lopputulos oli, vain kasviksista. Nälkä kuitenki kavoi syödessä ja oli pakko paistaa kanaa lisäksi, en pystyny edes yhtä kasvisruokaa syömään kunnialla.



Maku oli loistava, ja se varmasti maistuisi alan ihmisille, brutaalille lihamiehelle se olisi hyvä alku tai väliruoka.

Kokeilkaa ihmeessä.

Kanttisborssi
2:lle

2 punajuurta
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paahdettu paprika
1/2 keltainen paprika
1/3 rasiaa kirsikkatomaatteja
1rkl tomaattipyreetä
kanttarelleja
herkkusieniä
timjamia
persiljaa
rosmariinia
retiisiä
suolaa
pippuria
5dl vettä
1dl punaviiniä
1/2dl valkoviiniä
1 rkl kanttarellifondia

Paahda paprikat uunissa 200 asteessa 25min. Kiehauta vettä, jossa on timjamia,persiljaa ja 1dl punaviiniä ja lisää sinne punajuuret lohkoina. Keitä kunnes hieman pehmenee. Freesaa sipulit ja sienet öljyssä. Kunnes sipuli pehmenee lisää sekaa paahdetut paprikat ja punajuuret. Keitä punajuurista jäänyttä nestettä kunnes 2/3 jäljellä. Lisää sitten sekaan 1/2 dl valkoviiniä ja fondi. Ryöppää retiisit nopeasti ja lisää kasvisten sekaan. Kaada liemi kasvisten ja sienten sekaan. Mausta suolalla, rosmariinilla ja pippurilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit