Ensimmäisen 25min asteita oli 250. Seuraavat 9 tuntia 90 ja viimenen 2,5tuntia 80 astetta.
Pata ruokien lisukkeeksi sopii mielestäni aina jokin kermanen esim.perunamuusi tai risotto. Nyt tuli kyhäiltyä kermainen CouCous.
Ohjetta hännille
1kg Härän häntiä
suolaa
vehnäjauhoa
voita
1prk tomaattimurskaa
3dl marsalaa/punaviiniä
1rkl sokeria
1l vahvaa lihalientä
3 porkkanaa
selleriä
2 sipulia
1 palsternakka
pala piparjuurta
1 kokonainen valkosipuli
timjamia
persiljaa
oreganoa
kokonaisia mustapippureita
laakerinlehti
Suolaa hännät ja kieputa jauhoissa. paista voissa väri ja laita pataan. Yhdistä kaikki loput ainekset pataan ja laita uuniin 250 astetta kunnes kiehuu, sen jälkeen laske lämpö 90 ja anna muhia 4-11h. Pitkällä muhituksella kannattaa välillä tsekkailla nesteen määrää. Mikäli lämpötila pysyy 90asteen tienoilla nestettä ei pitäisi joutua lisämään.
Lopuksi vielä siivilöin taivaallisen makuisen soosin padasta ja pakkasin jääpäpusseihin pakkaseen. Niistä sitten saan hyvän soosin pohjan joku kerta.
Kermainen CousCous
1/2pkt CousCousia
2dl kermaa
1,5dl vettä
kurkumaa
paprikajauhetta
curryä
kuminaa
inkivääriä
voita
Paista curry,paprikajauhe,inkiväärijauhe ja kurkuma voissa. Lisää nesteet ja kiehauta. Kaada kieuhuva seos CousCousien päälle ja anna turvota 5-8min. Mausta suolalla.
Tätä joutuu varmaan kokeilemaan. Kerran olemaistanut erittäin hyvää pitkään haudutettua häränhäntää ja siitä lähtien ollut mielessä että pitää kokeilla itsekin.
VastaaPoistaJuu, suosittelen kokeilemaan. On kyl todella hyviä ja helppoa ruokaa :)
PoistaMahtavia ruokia tämä sun bloki täynnä! Täytyykin kokeilla tätä häränhäntää näinkin, keiton muodossa sitä tuli tosiaan maistettua. Pitkään haudutettavat ruuat on ihan parhaita!
VastaaPoistaKiitos,kiitos. Itekki diggailen tosi paljon pataruoista ja kaikesta pitkään haudutetusta safkasta.
Poista