Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

perjantai 16. marraskuuta 2012

suussa sulavat,12h muhineet härän hännät

onko mikään ruoka niin hyvää,että sitä kannattaa odotella kovin odotuksin 12tuntia? Vai saako herkkuja nopeemmin?-kyllä ja ei. häntien kohdalla odotus on todella sen arvosta. Ehä sekin kertoo tästä herkusta, että vaimon puolikasta on todella vaikea suostutella syömään mitään erikoisempaa elukkaa saati jotain harvinaisempaa ruhonosaa, mutta hännät maistui kyllä todella hyvin. Ohjeet,tai ainaki monet ohjeet antavat muhitusajaksi 4tuntia,ite pidin noin 12h,lämpötilaa säädellen. lopputulos oli palkitseva. Parasta vielä oli se ,että vaikka aikaa kuluu,niin silti valmistus on helppoa.

Ensimmäisen 25min asteita oli 250. Seuraavat 9 tuntia 90 ja viimenen 2,5tuntia 80 astetta.

Pata ruokien lisukkeeksi sopii mielestäni aina jokin kermanen esim.perunamuusi tai risotto. Nyt tuli kyhäiltyä kermainen CouCous.

Ohjetta hännille

1kg Härän häntiä
suolaa
vehnäjauhoa
voita
1prk tomaattimurskaa
3dl marsalaa/punaviiniä
1rkl sokeria
1l vahvaa lihalientä
3 porkkanaa
selleriä
2 sipulia
1 palsternakka
pala piparjuurta
1 kokonainen valkosipuli
timjamia
persiljaa
oreganoa
kokonaisia mustapippureita
laakerinlehti

Suolaa hännät ja kieputa jauhoissa. paista voissa väri ja laita pataan. Yhdistä kaikki loput ainekset pataan ja laita uuniin 250 astetta kunnes kiehuu, sen jälkeen laske lämpö 90 ja anna muhia 4-11h. Pitkällä muhituksella kannattaa välillä tsekkailla nesteen määrää. Mikäli lämpötila pysyy 90asteen tienoilla nestettä ei pitäisi joutua lisämään.

Lopuksi vielä siivilöin taivaallisen makuisen soosin padasta ja pakkasin jääpäpusseihin pakkaseen. Niistä sitten saan hyvän soosin pohjan joku kerta.


Kermainen CousCous

1/2pkt CousCousia
2dl kermaa
1,5dl vettä
kurkumaa
paprikajauhetta
curryä
kuminaa
inkivääriä
voita

Paista curry,paprikajauhe,inkiväärijauhe ja kurkuma voissa. Lisää nesteet ja kiehauta. Kaada kieuhuva seos CousCousien päälle ja anna turvota 5-8min. Mausta suolalla.

4 kommenttia:

  1. Tätä joutuu varmaan kokeilemaan. Kerran olemaistanut erittäin hyvää pitkään haudutettua häränhäntää ja siitä lähtien ollut mielessä että pitää kokeilla itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, suosittelen kokeilemaan. On kyl todella hyviä ja helppoa ruokaa :)

      Poista
  2. Mahtavia ruokia tämä sun bloki täynnä! Täytyykin kokeilla tätä häränhäntää näinkin, keiton muodossa sitä tuli tosiaan maistettua. Pitkään haudutettavat ruuat on ihan parhaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,kiitos. Itekki diggailen tosi paljon pataruoista ja kaikesta pitkään haudutetusta safkasta.

      Poista

Aina on kiva jos kommentoit