Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

tiistai 6. marraskuuta 2012

Uuniomenajäätelö,kanelikakku,vaniljacreme,omenakakku,crumble

 
Nonniin herkkusuut ja muut makean perässä muuten vaan juoksevat

Jälkiruoka kruunaa sen mitä alkuruoka ja pääruoka on tuonu tullesaan. Tässä jälkkäri joka varmasti maistuu kaikille. ite en ole niin makean perään, vaan ennemmin syön suolaista kun herkuttelen, mutta omenoita sisältävää jälkkäriä on aina pakko maistaa.

Tässä on tosin monta vaihetta ja mutta jos haluaa asiaa nopeuttaa niin teitty jotain asioita voi myös ostaa valmiina. Uuniomena jäätelö saa valmiina ja varmasti kanelikakkuja/keksejä saa. Mutta mikäli kaikki haluaa/pystyy tekemään itse, on lopputulos aina maukkaampi.



Tässä ohje josta saa noin kymmenen annosta laakista

UUNIOMENAPYRE

1 kg syysomenoita
100 g muscavadoa
100 g voita
kanelia
tähtianista
50 g sokeria

Poista omenoista kota ja laita muiden ainesten kanssa pellille ja 160°C uuniin noin 20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella.

UUNIOMENAJÄÄTELÖ

7dl  maitoa
2dl  kermaa
50 g maitojauhetta
200 g sokeria
200 g uuniomenapyrettä
2 kpl liivate

Kiehauta kaikki muut ainekset, paitsi pyre ja liivate. Lisää kuumaan liemeen liivate sekä pyre. Aja jäätelökoneessa jäätelöksi.

KAURA-CRUMBLE

40 g pehmeää voita
40 g sokeria
40 g vehnäjauhoa
40 g kaurahiutaleita

Yhdistä ainekset ja paista 160°C uunissa noin 15 min, kunnes kauniin värisiä.

"OMENAPIIRAKKA"

5 kpl omenoita
vehnäjauhoja
pankojauhoja/korppujauhoa
kananmuna

Tee omenaporalla omenoista pötköjä. Leivitä vehnäjauho, kananmuna ja friteeraa pankojauhossa kauniin värisiksi. Tomuta tomusokeria omenoiden päälle.

KANELIKAKKU

2 kpl kananmunia
140 g sokeria
0,6 dl kerma
110 g vehnäjauhoa
2 g leivinjauhetta
40 g voita
1rkl kanelia

Yhdistä ainekset ja laita paistovuokaan tai pellille ja paista 160°C uunissa noin 30-45 min.

VANILJACREME

4dl kermaa
100 g sokeria
6 keltuaista
1 kpl vaniljatanko
2 kpl liivatetta

Yhdistä kaikki ainekset, paitsi liivate. Kypsennä massaa kattilassa varovasti, kunnes se saavuttaa 84°C lämpötilan. Lisää liivate ja siivilöi. Laita kylmään, kunnes creme on hyytynyt.

Kokoa kaikista jutuista yksi haluamasi näköinen annos ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit