Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

maanantai 12. marraskuuta 2012

Konjakki-viikunoilla täytetty kokonainen possun ulkofilee

Isänpäivä oli,tuli ja meni, ja hyvin tuli syötyä. Aamusta poika herätti halaamalla ja onnittelemalla meikäläistä, lisäksi vielä muisti lahjallakin. Täydellinen aamu siis, näitä lisää. Nautinto perustuukin siihen, että se on kerran vuodessa.

Isänpäivän kunniaksi tulikin sitten kokkailtua koko porukalle herkullista ja aika perus ruokaa, ja kaikille kelpas, ainakaan mitään ei jäänyt. Ruoanlaitto alkoi jo lauantaina, jolloin viikunat keiteltiin konjakin kera ja annettiin marinoitua yön yli, täydellistä.

Jälkiruoaksi tein vielä kardemummajäätelöä ja cafe au chocolat kastiketta.

Viikunoilla täytetty possu on todella herkullinen ja loppupeleissä todella simppeli juhlaruoka, jota ei tarvitse kasata lautasille vaan se on hieno kantaa kokonaisena pöytään, josta jokainen sitten kasaa oman näköisen annoksensa. Lisäksi tein puikula perunaa (jälleen), rakuuna-porkkanoita ja konjakkikastiketta.

Viikunoilla täytetty possun ulkofilee
4:lle

800g possun ulkofileetä
1 pussi kuivattuja viikunoita
2rkl konjakkia
1,5tl kanelia
1 appelsiinin kuoret ja mehu
suolaa
valkosipulipippuria
viispippuria
Dijon sinappia

Aloita valmistamalla viikunat. Laita viikunat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että viikunat peittyy. Anna kiehahtaa, ja lisää konjakki,raastettu appelsiinin kuori ja mehu. Kaada kaikki tiiviiseen lasipurkkiin ja anna marinoitua yön yli kylmässä.

Ota ulkofilee haltuun ja viillä se sivusuunnassa auki, niin että filee pysyy yhtenä kappaleena. Nuiji filettä kevyesti hieman ohuemmaksi.

Lisää pilkotut ja siivilöidyt viikunat fileen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla ja kääri rullaksi, kuin rullaisit kääretorttua.

Sido filee paistilangalla tiukaksi paketiksi ja paista voissa kaunis väri pintaan. Mausta suolalla ja pippurilla.







Laita uuniin 175 asteeseen n.25min.ota filee uunista valele dijonilla ja anna olla vielä 5-10min uunissa. Itse laitoin myös porkkanat seka perunat samaan aikaan possun kanssa samalle pellille. Ota filee uunista ja anna vetäytyä foliossa 10min.Poista langat ja leikkaa.


Sitten vaan koko komistus kannetaan pöytään, kuolataan ja käydään kimppuun. Tarjoo vielä herkullista konjakkisoosia niin kaikilla on oikein hyvä olla.


Konjakkikastike

2dl demi glacea
3dl vahvaa lihalientä
5 shalottisipulia
1/2dl Balsamicoa
fariinisokeria
2dl Marsalaa/punaviiniä
4 rkl konjakkia

Freesaa sipulit voissa ja lisää sitten balsamico ja anna kiehua kunnes balsamico on melkein kokonaan haihtunut. Lisää demi glace ja lihaliemi, anna kiehua kunnes 2/3 jäljellä. Lisää viini ja sokeri, anna kiehua vielä kunnes 1/2 jäljellä. Lisää lopuksi konjakkki.

Rakuunaporkkanat

6 porkkanaa leikattuina
oliiviöljyä
rakuunaa
suolaa

sekoita kaikki ainekset ja marinoitua kylmässä tunnin verran

Yrttiset puikulat

1kg puikulaa
1rkl yrttisekoitusta
1rkl valkosipulimurskaa
1dl oliiviöljyä

sekoita kaikki ainekset ja marinoitua kylmässä tunnin verran

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit