Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

torstai 22. marraskuuta 2012

Piparinen PannaCotta

Joulun odotusta, pikkujoulua ja muuta kikkailua. Oli miten oli piparin maku on osana tätä hetkeä.
PannaCotta sai lisäpotkua murskatuista pipareista.
Pannacotta on maailman helpoin jälkiruoka, jos purkki hedelmistä tehtyä hedelmäsalaattia ei lasketa tai muita valmis tuotteita.

Se on herkullinen, ja siitä saa ihan kivan näköistä ja mikä parasta, sitä voi muokata omien makujen mukaan niin paljon kuin haluaa. Olen tehnyt PannaCottaa Dijonista- Pipariin joten ehkä jo se kertoo jotain.

Tää jälkkärihän sopii pikkujouluihin ja jouluaatoksi vaikka pötsi olisi kuinka täynnä kinkkua sun muuta. Aina on tilaa PannaCotalle. Eikö? .

Ja Jos kiinnostaa Kääpiölinnan Blogin Arvonta kekkereihin niin tästä osallistumaan

Piparinen PannaCotta

2dl kermaa
2dl maitoa
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3-4 liivateta
5 piparkakkua

Lisukkeeksi vaniljalla maustettua puolukkahilloa

Kiehauta kerma,maito ja sokeri seos. Lisää liotetut liivatteet ja murskatut piparit. Anna jähmettyä kylmässä n.2h

6 kommenttia:

  1. Pannacotta on yksi lempi jälkkäreistäni. Tämä näyttää todella hienolta ja herkulliselta. Löysin blogistasi myös Uuniomena pannacotan, mutta kun kuvaa klikkaa ei ohjetta löydykään...mistäkähän johtunee vai oletko kenties poistanut kyseisen herkun?

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Oon joskus poistanut sen vahingossa. Uuniomena pannacotta onnistuu samalla reseptillä kuin tämä,mutta korvaa maidon ja kerman sijasta 4dl valion uuniomenajogurttia. Tai sitten laitat 4-6 kuorittua omenaa uuniin jotka maustat kunnolla kanelilla. Paistat 200asteisessa uunissa pehmeäksi ja soseutat,lisää 1/2-1 dl kermaa.2dl sokeria,2tl vaniljasokeria ja 3-4 liivatetta. Kysy vaan,jos jäi joku eoäselväks :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Haluan ehdottomasti kokeilla tätä ja nimenomaan tuolla omenasose reseptillä. Tää on varmasti myös lasten mieleen. Jospas isäntä kokkais jotain riistaa ja minä tekisin jälkkärin. ;) Kylkeen viinit...namskis! Sulla on tosi monipuolinen blogi, oon nyt vieraillu täällä useempaan otteeseen ja tuun varmasti vielä kurkkimaan monen monta kertaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla että tykkäät blogista. Muista vaan tosiaa liuottaa liivatteet kunnolla ja anna sulaa kuumaan kermaan :)

      Poista
    2. Joo muistan! Liivate on tullu tutuksi kakkujen teossa...yleensä ne likoo vedessä hyvin yli 10min. vaikka kaikissa ohjeissa yleensä kehotetaan liottamaan juurikin tuon 10min.

      Poista
  4. Kyseinen resepti meni vähä mönkään, mutta maku toimi ja oli hyvä, ilmeisesti kyseiset piparit ei pitäny laittaa ihan niin pieneks kun itse ne ajoin ja liivatteessa riittää aivan loistavasti 3 kpl

    VastaaPoista

Aina on kiva jos kommentoit