Rakkaudesta ruokaan ja pohjoismaisiin makuihin!

torstai 15. marraskuuta 2012

Kippari Kallen kalaa

Rockia & turhia ennakkoluuloja

Pangasiusta pöytään. Eilen tuli tosiaan ostettua Pangasiusta. Aikasemmin olen kyseisestä fisua syönyt vain valmiiksi marinoituna ja vartaana. Siitä jäi oikeastaan kauhea kammo ja inho kyseisestä elukkaa kohtaan, koska se maistui märältä kulkukissalta.

Kuitenkin olen jo muutaman päivän pörräillyt kalatiskin ympärillä tsiigailemassa pangasiusta, ja hinta 9,90 kg sai vakuuttumaan uudesta yrityksestä.4 eurolla sai 2 komeaa filettä, täysin ruodotonta vielä, niinkuin pangasius yleensä myydään.

Pangasius perhana onkin vaa todella maukasta kalaa,se on edullista ja sitä on kiva kokkailla. se ei ole höttöinen, ja pysyy paistaessa komeasti ryhdissään. Parempaa tämä oli kuin Sei tai Turska, Ahventa ja Kuhaa se ei voita maussa, mutta jos huomioidaan hinta-laatusuhde niin Pangasius on kovaa kamaa!

Nimi Kippari Kalle varmaan kertoo kaiken: PINAATTIA! tein kalalle pinaattikastikkeen johon otettiin makua Pernodista ja tillistä. Pohjana toimi perus kermakastike, eli voita ja jauhoo sekä kermaa! Pinaatista ja perunasta innostuin vielä tekemään Röstin. Helppoa ruokaa, todellista arkiruokaa.

Nyt on häränhännät ollu uunissa jo monta tuntia ja odotus jatkuu iltaan. siitä myöhemmin. nyt on maha täynnä, joten jaksaa odotella illan herkkuja. Slayer soimaan ja päivä jatkuu!

Pinaatti toimii, tässä todiste

tässä vaikutus pelkän Röstin jälkeen

Pangasius

2 pangasius filettä
suolaa
valkopippuria
pähkinävoita (ruskistettua voita)
sitruunan mehua (lopuksi)

Pinaattirösti

6 palaa pakaste pinaattia
2 raastettua perunaa
pikkasen perunajauhoa
1muna
suolaa
pippuria

sekoita kaikki keskenään ja muotoile pihvin muotoon. Paista voissa ja öljyssä. Perunajauho auttaa sitomaan kostetutta ja raastettu peruna kannattaa puristaa kuivaksi liinan avulla.

Pinaatti-Pernodkastike

4 palaa pakaste pinaattia
2rkl voita
1rkl vehnäjauhoa
3dl kuohukermaa
silputtua tilliä
1rkl Pernodia
valkopippuria
suolaa
sitruunaa

kypsenä jauho ja voi. älä ruskista. lisää kerma,pinaatti ja tilli. anna poreilla. lisää pernod ja sitruunamehua. maista ja mausta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Aina on kiva jos kommentoit